Diagnoser som liknar klamydia

Har du symptom som liknar klamydia? Det finns nämligen flera sjukdomar som ger symptomen sveda och flytningar förutom klamydia.


Diagnoser som liknar klamydiaMykoplasma

Mykoplasma är en relativt ny könssjukdom som liknar klamydia då den ger ungefär samma symptom. Men mykoplasma behandlas på ett annat sätt.

Om du har klamydiasymptom så som att det svider när du kissar och att du har mycket flytningar men att du ändå får ett negativt resultat, kan du behöva göra ett urinprov för mykoplasma.

Läs mer om mykoplasma här.

Gonorré

Klamydia och gonorré kan likna varandra både i symptom och undersökningsfynd. Båda könssjukdomar ger nämligen sveda när du kissar och flytningar från slida eller urinrör.

Generellt så är det mer män som drabbas av gonorré men skillnaderna mellan könen börjar minska. Gonorré testas med urinprov.

Läs mer om gonorré här.

Ospecifik uretrit

Ospecifik uretrit innebär att du har en inflammation i urinröret. Detta kan ge sveda och obehag.

Uretriter behöver inte ha något med könssjukdom att göra utan kan exempelvis uppstå vid urinvägsinfektion eller svampinfektion.

 

Cervicit (livmoderhalsinflammation)

Cervicit, inflammation i livmoderhalsen, kan ge symptom så som dova smärtor i nedre magen samt mer flytningar.

 

Bakteriell vaginos

Kvinnor kan få bakteriell vaginos, alltså en obalans i bakteriesammansättningen i slidan. Detta ger symptom så som illaluktande flytningar och att flytningarna blir tunnare och mer grå-gula i färgen.

Eftersom man inte vet orsaken till bakteriell vaginos är det svårt att skydda sig emot det.